Home / Αρτος / Μπισκότα με λεμόνι… χωρίς γλουτένη!
lemon_04

Μπισκότα με λεμόνι… χωρίς γλουτένη!

Υγιεινά σνακ για πικνίκ, στην παρέα, με τον καφέ ή στην δουλειά. Είναι τραγανά, άκρως αρωματικά και δροσερά χάρη στο ξύσμα από λεμόνι που έχει μέσα στη ζύμη.

Ιδανική συνταγή για άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, αλλεργία στα αυγά ή στους ξηρούς καρπούς αλλά και για όλους τους ανθρώπους κυρίως παιδιά μιας και η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής είναι η απουσία κορεσµένων λιπαρών, τα οποία ευθύνονται για καρδιαγγειακά προβλήµατα και παχυσαρκία. Ο λιναρόσπορος είναι εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, µε ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγµονώδη δράση.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 24 ΤΕΜ.

  • Υλικά
  • Εκτέλεση
  • Συντήρηση
100ml νερό
2 κ.σ. αλεύρι λιναρόσπορου*
600 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη*
1 κ.γ. µπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. µαγειρική σόδα
1 / 4 κ.γ. αλάτι
230ml ελαιόλαδο
240ml γάλα καρύδας
180 γρ. ζάχαρη
150 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. εκχύλισµα λεµονιού
Τριµµένο ξύσµα από τη φλούδα ενός µεγάλου λεµονιού

*θα τα βρείτε σε καταστήµατα που πωλούν βιολογικά προϊόντα.

Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Καλύψτε 2 ορθογώνια ταψιά διαστάσεων 43 x 33 εκ. µε λαδόκολα.
Σε ένα µικρό µεταλλικό µπολ βάλτε το νερό και το αλεύρι λιναρόσπορου και αφήστε το να φουσκώσει για 3΄-5΄. Σε ένα µεγάλο µεταλλικό µπολ βάλτε το αλεύρι χωρίς γλουτένη, το µπέικιν πάουντερ και τη σόδα κι ανακατέψτε καλά µε ένα κουτάλι.
Βάλτε στον κάδο του µίξερ τη ζάχαρη µε το γάλα καρύδας και χτυπήστε τα µε σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε µεσαία ταχύτητα για 5΄. Προσθέστε το εκχύλισµα λεµονιού, το ξύσµα λεµονιού και το µείγµα από αλεύρι λιναρόσπορου και χτυπήστε ξανά, µέχρι το µείγµα να αφρατέψει και να έχει οµογενοποιηθεί εντελώς. Προσθέστε το µείγµα από αλεύρι χωρίς γλουτένη, το µπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατέψτε τα σε δυνατή ταχύτητα, µέχρι να γίνουν ελαστική και αφράτη ζύµη.

Με ένα κουτάλι πάρτε µικρές µπάλες ζύµης και απλώστε τις επάνω στα 2 ταψιά που έχετε καλύψει µε λαδόκολα. Ψήστε τα µπισκότα για 14΄ στην προτελευταία σχάρα. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για 10΄. Ξεκολλήστε τα από τη λαδόκολα και αφήστε τα µέχρι να κρυώσουν εντελώς. Αποθηκεύστε τα σε ένα αεροστεγές σκεύος, σε θερµοκρασία δωµατίου.

ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ*: 5 ΗΜΕΡΕΣ, ΣΕ ΑΕΡΟΣΤΕΓΕΣ ΤΑΠΕΡ
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ: 3 ΜΗΝΕΣ

 

Smiling healthcare femaleΣΧΟΛΙΟ ΙΑΤΡΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ – ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥΗ
H ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής είναι η σχεδόν παντελής απουσία κορεσµένων λιπαρών, τα οποία ευθύνονται για καρδιαγγειακά προβλήµατα και παχυσαρκία. Ο λιναρόσπορος είναι εξαιρετική πηγή ω-3 λιπαρών οξέων, µε ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγµονώδη δράση.

Διατροφική αξία (ανά τεμάχιο)

  • Ενέργεια: 10 θερμίδες
  • Υδατάνθρακες: 33 γρ.
  • Πρωτεΐνες: 3 γρ.
  • Λίπος: 12 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 0,1 γρ.
  • Χοληστερόλη: 0 mg
  • Φυτικές ίνες: 2,9 γρ.
  • Νάτριο: 96mg

basicnutrition_06

 

 

πηγή: http://www.glykamystika.gr

About BasicNutrition

Leave a Reply

x

Check Also

giaourti2

Το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Ένα γιαούρτι την ημέρα τον διαβήτη κάνει πέρα, όπως καταδεικνύει μια νέα ...