Η κρέπα βρώμης είναι μια “ανακάλυψη” του Pierre Dukan η οποία όμως ως σνακ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα διατροφολόγια. Είναι χαμηλή σε θερμίδες και μπορούμε να την κάνουμε γευστική χωρίς να προσθέσουμε λιπαρά.
Υλικά
1 αυγό ή 2 ασπράδια αυγών
2 κουταλιές πίτουρο βρώμης
1 κουταλιά πίτουρο σταριού
2 κουταλιές κρέμα τυριού χαμηλών λιπαρών
αλάτι ιμαλαΐων
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό με το αλάτι, την κρέμα τυριού, το πίτουρο βρώμης και σταριού μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν το μείγμα είναι πολύ σκληρό προσθέτουμε 2 κουταλιές γάλα χαμηλών λιπαρών. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα και την απλώνουμε στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί καλά και από τις δύο μεριές. Αν δεν έχουμε αντικολλητικό τηγάνι μπορούμε να προσθέσουμε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο.
Τις κρέπες μπορούμε να τις καταναλώσουμε γλυκές ή αλμυρές
Στις αλμυρές κρέπες προσθέτουμε φρέσκα μυρωδικά, μπαχαρικά, τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών ή και σκέτες ως σνακ.
Στις γλυκές κρέπες μπορουμε στο μίγμα να προσθέσουμε αντί για αλάτι λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας, στέβια ως γλυκαντική ουσία και κανέλα αν θελουμε.
Τολμήστε να τις συμπεριλάβετε στο διατροφολογιό σας και ως μεσημεριανό πάντα σε συνδιασμό με άλλα θρεπτικά συστατικά.
Κρέπες με ψητά λαχανικά και σως γιαουρτιού με μουστάρδα dejon
Κρέπες με ψητά μανιτάρια και τριμμένο τυρί χαμηλών λιπαρών
Κρέπες με ντομάτα ψιλοκομμένη, φρέσκο κρεμμύδι, ρίγανι και τριμμένη φετα (1 σπιρτόκουτο). Σε αυτή παραδοσιακή πρόταση ταιριάζει πολύ όμορφα και η κάπαρη.